Record de noi cazuri de COVID-19 în Marea Britanie

0
70

Marea Britanie a înregistrat luni 22.838 de noi cazuri de COVID-19, cel mai mare număr zilnic după data de 30 ianuarie. Recordul a fost atins în ciuda faptului că peste 60% din populaţia adultă este vaccinată cu schema completă.

Mai exact, 44,5 milioane de persoane, respectiv 84,4% din populaţia sa adultă, au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce un procent de 61,9% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu schema completă.

În Marea Britanie varianta indiană a coronavirusului (varianta Delta) este predominantă. Avansul variantei Delta, care a forţat guvernul de la Londra să amâne cu cel puţin patru săptămâni ultima etapă a relaxării restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a condus la o creştere notabilă a infectărilor zilnice, cu un procent de circa 70% în ultimele şapte zile, relatează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

Varianta Delta, care este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), a devenit predominantă şi în Portugalia. În acest context, Germania a adăugat această ţară pe lista ţărilor cu risc epidemiologic, interzicând practic toate sosirile dinspre Portugalia.

Ad in title

Institutul german de boli infecţioase Robert Koch a anunţat vineri că varianta Delta reprezintă circa 15% din noile infectări în Germania, procent în creştere, potrivit sursei citate.

Articolul precedentCNCAV, despre eficiența vaccinării împotriva variantelor SARS-CoV-2
Articolul următorStudiu: Vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea proteja ani de zile împotriva noului coronavirus