Reconstructia mamara dupa mastectomie restabileste echilibrul emotional al pacientelor

0
52

Reconstructia mamara este interventia chirurgicala de refacere a formei si marimii sanilor, dupa indepartarea glandelor mamare in urma unei mastectomii. Aceasta este indicata dupa aproximativ 6-12 luni de la efectuarea operatiei de mastectomie, sustin specialistii, deoarece in cazul in care pacienta este sub tratament chimioterapic sau radioterapie, interventia trebuie amanata pana la incheierea tratamentului, se arata intr-un comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro .

Orice operatie de mastectomie are influente nu numai asupra fizicului femeilor, ci si asupra psihicului acestora. Tocmai de aceea, reconstructia mamara reface nu numai corpul, ci si echilibrul emotional al pacientelor.

„Pentru pacientele care au suferit o dubla mastectomie, reconstructia mamara are un impact psihologic benefic, pentru ca reda pacientelor incredere in sine si le restabileste echilibrul emotional. Pacientele care se hotarasc sa decurga la aceasta interventie, trebuie sa fie informate asupra faptului ca interventia este indelungata si se desfasoara in mai multe etape”, a declarat dr. Silvia Stanculescu-Vasalos, chirurg estetician,potrivit unui comunicat de presa remis redactiei www.sanatateatv.ro.

Reconstructia mamara se poate realiza prin doua metode: cu implant siliconic sau prin folosirea de tesut propriu al pacientei sub forma de lambouri. Vindecare completa a cicatricilor necesita 6-12 luni.

Articolul precedentFonduri de la Guvern pentru reducerea tuberculozei in Romania
Articolul următorFederatia Romana de Diabet Nutritie si Boli Metabolice a numit trei membri de onoare