Raportul privind incidentul de la Floreasca, gata saptamana viitoare. Premierul Orban cere un control exigent

0
290

Un raport privind incidentul de la Spitalul Floreasca, acolo unde o pacienta a luat foc pe masa de operatie, iar ulterior a decedat, va fi gata la inceputul saptpmani viitoare. Informatia a fost anuntata de ministrul Victor Costache intr-o sedinta de Guvern.

„Am trimis Corpul de Control din primul moment in care am aflat, Inspectia Sanitara de Stat, Directia de Sanatate Publica. Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat si a demarat ancheta, vom avea un raport final la inceputul saptamanii viitoare. Vreau sa va asigur ca responsabilii vor fi sanctionati conform legii”, a explicat ministrul Sanatatii. Oficialul a vorbit si despre informatiile aflate pana in prezent.

„Avem un raport preliminar al Corpului de Control, care prevede o cascada de nereguli deosebit de grave. Vreau sa va asigur ca vom face totul ca acest gen de eveniment revoltator sa nu se mai intample intr-un spital din Romania si va asigur ca echipele noastre lucreaza pentru aflarea adevarului”, a explicat oficialul.

La randul lui, premierul Ludovic Orban a cerut un control exigent in acest caz.

„Va solicit un raport foarte amanunţit, care sa surprinda toate amanuntele inca din momentul primei operaţii. Toate amanuntele sunt foarte importante, cum a aparut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea (n.red. – acelui dezinfectant), pentru ca se stie ca acel dezinfectant e utilizat numai pentru dezinfectarea mainilor. Sunt extrem de multe amanunte care trebuie edificate astfel incat sa se stie adevarul. Probabil va fi si o ancheta realizata de Parchet si noi trebuie sa punem la dispozitia Parchetului toate informatiile care sunt rezultate dintr-un control efectuat cat se poate de exigent si in cele mai mici amanunte”, a spus Ludovic Orban.

Articolul precedentAdultii care au suferit traume la nivelul genunchiului in tinerete prezinta un risc mai mare de a dezvolta artroza – studiu
Articolul următorCercetatorul chinez implicat in experimentul bebeluşilor modificaţi genetic, condamnat la trei ani de inchisoare