Raport INSP: 115 localități au incidență a cazurilor COVID-19 peste 3 la mia de locuitori

0
46

În 115 localități s-a înregistrat o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, prag de la care se aplică obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi, potrivit raportului INSP de sâmbătă.

Conform aceluiași raport, peste 95% din decesele survenite în urma infecţiei cu SARS-Cov-2 în perioada 6-12 septembrie au fost înregistrate la persoanele nevaccinate, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Raportul INSP pe perioada 6 – 12 septembrie ne arată că 95,2 % din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate şi 3 % la persoane vaccinate cu schema incompletă. (…) Asta arată ce înseamnă protecţia şi reducerea riscului la persoanele care se vaccinează şi care rămâne singura soluţie care să ne scoată din valul în care suntem şi să prevină un val serios în următoarea perioadă (…). Tot din raportul INSP, în săptămâna 6 – 12 septembrie – 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate în general. De la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani. Marea parte sunt cu comorbidităţi, din păcate. 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a afirmat Arafat, într-o conferinţă de presă.

Arafat a a mai explicat că, de la 2.520 de persoane confirmate la începutul săptămânii, cazurile au urcat la 5.388 de persoane confirmate sâmbătă.

Raportul INSP poate fi consultat AICI

Articolul precedentDr. Pistol: Din calculele făcute de noi, la sfârşitul lunii octombrie vom depăşi 15.000 de cazuri COVID pe zi
Articolul următorNoi restricții, în opt localități din Ilfov. Masca redevine obligatorie în spațiile publice