Raed Arafat: Nu vor exista restricții mai dure

0
19
Foto: Facebook Guvernul României

Șeful DSU Raed Arafat a dat asigurări că nu vor exista restricții mai dure, sfătuindu-i pe români să se vaccineze și să respecte măsurile de protecție pentru ca restricțiile actuale „să devină istorie”.

Secretarul de stat Raed Arafat a mai spus că situația este una critică, deoarece cifra pacienților de la ATI a depășit 1.400, iar în acest context, numărul de paturi ar putea crește cu mare dificultate.

De asemenea, Raed Arafat a adăugat că specialiștii se așteaptă la noi creșteri ale ratei de infectare cu noul coronavirus, singurul județ unde se așteaptă o scădere fiind în Timiș.

„Din această cauză s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare. Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar”, a declarat Raed Arafat.

Articolul precedentGCS: Alte 3.825 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2 și aproape 1.400 de persoane la ATI
Articolul următorAngela Merkel solicită ferm aplicarea restricțiilor anti-COVID-19