Personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, inclusiv șefului structurii, secretar de stat dr. Raed Arafat, s-a vaccinat împotriva COVID-19, luni, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București.

„Astăzi ne-a venit rândul. Vor continua colegii noștri să vină în următoarele zile, colegii de la Inspectoratul pentru situații de urgență de la sediul central, o să meargă la Crețulescu pentru vaccinare.Este un gest de normalitate. Noi am făcut un pas pe care l-am așteptat, și eu vă spun că abia am așteptat să pot să mă vaccinez, și am promit că fac acest lucru public, și l-am făcut public, ca să arăt un lucru: ce recomandăm, facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am fi vaccinat”, a declarat șeful DSU, după imunizare.

Raed Arafat: Vaccinul este sigur și voluntar. Este speranța pe care o avem la acest moment

„Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care, dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu este obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit. Dacă, totuși, cât mai mulți îl facem, reușim poate cât mai repede să reajungem într-o situație cât mai aproape de normalitate. Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste știri nefondate, afirmații nefondate despre vaccin și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific. Există deja destule, care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a adăugat Raed Arafat.

Raed Arafat va primi doza de rapel în data de 1 februarie.

„Bineînțeles, asta este prima. Mai avem o doză de făcut împreună cu colegii în data de 1 februarie, care este doza de rapel”, a precizat șeful DSU.