Raed Arafat: La București, am pierdut opt paturi ATI COVID

0
67

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat luni noapte că opt paturi de terapie intensivă, care abia au fost date în folosință, au fost pierdute la București, ca urmare a accidentului produs la TIR-ul de terapie intensivă COVID de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală.

Totodată, Raed Arafat a mai spus că până la tragedia de la ”Victor Babeș”, la nivel național erau foarte puține locuri ATI COVID libere, neștiind să spună cu exactitate numărul acestora.

”La București, noi am pierdut opt paturi ATI pe care le-am pus în funcțiune sâmbătă. Au rămas, bineînțeles, cele 20 de la Spitalul Foișor și toate paturile și tot ce a fost instalat suplimentar la Universitar, la Spitalul Sf. Pantelimon, la Fundeni, deci peste tot unde s-au instalat. Cifra exactă, pe de rost, să vă spun câte sunt libere aici nu am cum să o spun, dar o pot comunica ulterior, dacă sunt la Centrul Național de Conducere a Intervenției care au exact cifrele și care se schimbă în dinamică. În țară astăzi erau pfoarte puține paturi libere. Dacă am avut 1.532 de pacienți pe paturi ATI, deci cel puțin 1.532 de paturi există. Dacă la 1.532 de paturi am avut 0 paturi libere asta înseamnă că acesta a fost numărul maxim pentru adulți. Dacă adăugăm la ele și copiii și cele de obstetrică-ginecologie, trecem peste 1.600. numai că noi astea nu le luăm în considerare, luăm în considerare numai paturile care sunt de adulți. (…) Continuăm să găsim soluții. (…) Dacă numărul total de paturi ATI este de 4.000 în ziua de astăzi, diferențele între paturile COVID și paturile non-COVID sunt pentru urgențele celelalte. Nu avem cum să luăm toate paturile de terapie intensivă. De ce? Dacă le luăm pe toate, o să avem probleme cu celelalte urgențe și vor sta ele în UPU pentru așteptarea unui pat de terapie intensivă”, a declarat șeful DSU, în cadrul conferinței de presă de luni noapte de la Palatul Victoria, susținute după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală.

Ad in title
Articolul precedent144 de cabinete noi de vaccinare anti-COVID vor fi deschise marți
Articolul următorArafat: Aproape 155 de pacienți aflați în UPU-urile din București necesitau oxigen, luni