Punctajul minim de promovare la concursul de intrare în Rezidențiat a fost scăzut la 60%, la fel ca în anii anteriori

0
290

Pragul minim de promovare a concursului de intrare în Rezidențiat a fost scăzut de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori, anunță Ministerul Sănătății.

”Având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi și locuri la concursul de rezidențiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat astăzi, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici. Astfel, astăzi, s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori”, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile, afirmă sursa citată.

”Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialiști reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătății. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienții din România să beneficieze de îngrijire din partea generațiilor viitoare de specialiști!” a declarat, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Articolul precedentParc senzorial pentru copiii și adolescenții cu tulburări de spectru autist și de neurodezvoltare, realizat de ASSMB șiUNICEF în incinta Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” (FOTO)
Articolul următor,,Ieri am fost eroi, astăzi la gunoi”: Ambulanțierii din toată țara au ieșit marți în stradă. Cinci lideri sindicali au intrat în greva foamei