Proteinele din fungi, ingredient pentru a crea alimente ce înlocuiesc carnea

0
95

Un start-up susţinut de Jeff Bezos şi Bill Gates extrage proteine din fungi, folosite apoi ca ingrediente primare, pentru a crea alimente care înlocuiesc carnea, relatează CNBC.

Compania Nature’s Fynd, din Chicago, a atras o finanţare de 158 de milioane de dolari de la investitori care îi includ pe Bezos, Gates şi Al Gore.

Chiftelele şi hamburgerii fără carne pentru micul dejun, crema de brânză fără lactate şi nuggeturile fără pui ale companiei vor ajunge pe rafturile magazinelor în acest an.

Sectorul alimentelor alternative a consemnat o creştere explozivă în 2020, cu un avans al vânzărilor americane cu amănuntul de 27%, aducând valoarea totală a pieţei la 7 miliarde de dolari, potrivit datelor Plant-Based Foods Association (PBFA), un grup comercial care reuneşte peste 200 de companii.

Între timp, livrările de produse cu proteine alternative ale distribuitorilor către restaurante au avansat în aprilie cu 60% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit firmei de cercetare NPD Group.

Articolul precedentZiua Crucii Roșii Române: 145 de ani de la înființarea organizației umanitare
Articolul următorPacienții răniți în explozia de la Petromidia, internați la Floreasca, vor fi transferați în străinătate