Oamenii de stiinta de la o prestigioasa universitate din Marea Britanie au descoperit o proteina care poate bloca dezvoltarea cancerului in tesuturi.

Mai exact cercetatorii britanici au descoperit ca proteina denumita „molecula OPCML”, este activa in tesuturile sanatoase, dar inactiva in celulele canceroase. Cercetatorii de la asociatia Ovarian Cancer Action au afirmat ca prin inlocuirea acestei proteine la suprafata celulelor canceroase s-ar putea obtine un nou tratament care sa lupte impotrica cancerului ovarian.

Expertii britanici au descoperit ca proteina a fost blocata in cazul a 1.500 de pacienti care sufereau de diferite forme de cancer, cum ar fi cel stomacal, intestinal, cerebral, pulmonar si hepatic. De asemenea cercetatorii britanici vor sa realizeze studii prin care spera sa blocheze dezvoltarea celulelor canceroase.

in Marea Britanie cancerul ovarian este frecvent in randul femeilor, ucigand o femeie la fiecare doua luni si doar patru femei din zece femei britanice supravietuiesc in primii cinci ani de la diagnosticare.