Proiectul „Caravana mobilă de vaccinare”, aprobat de către CGMB

0
113

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), reunit luni în şedinţă, a aprobat, printr-o hotărâre, înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19.

Proiectul „Caravana mobilă de vaccinare” este prevăzut să se deruleze pe o perioadă de cinci luni, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de situaţia pandemică.

Potrivit referatului de aprobare, centrul de vaccinare mobil va staţiona în fiecare sector, în funcţie de numărul de locuitori, conform unui grafic prestabilit. Astfel, se urmăreşte să se vină atât în sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa, cât şi al celor care ar avea distanţe mai mari de parcurs pentru a ajunge la centrele de imunizare existente.

„Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale vaccinului. În faţa acestei realităţi, scopul caravanei mobile de vaccinare este de a prezenta într-o manieră cât mai obiectivă beneficiile vaccinării, devenită esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale coronavirusului”, se explică în referat.

Articolul precedentDan Barna, despre vaccinarea anti-COVID-19 după întâlnirea cu Patriarhul României
Articolul următorMarea Britanie: A treia doză de vaccin anti-COVID, din septembrie, pentru cei de peste 50 de ani