Marea Britanie: A treia doză de vaccin anti-COVID, din septembrie, pentru cei de peste 50 de ani

0
275

Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor de peste 50 de ani începând din septembrie, a informat luni cotidianul The Daily Telegraph, citat de EFE.

Pe fondul temerilor că protecţia oferită de vaccin ar putea să scadă, autorităţile doresc să administreze o a treia doză pentru circa 32 de milioane de britanici, ritmul de vaccinare fiind de 2,5 milioane de persoane pe săptămână.

La acest program, potrivit The Daily Telegraph, vor participa aproximativ 2.000 de farmacii, pentru ca medicii şi personalul din domeniul sănătăţii să se poată concentra asupra pacienţilor care suferă de afecţiuni care nu au legătură cu coronavirusul, scrie Agerpres.

Tuturor persoanelor de peste 50 de ani şi persoanelor considerate vulnerabile li se va oferi posibilitatea de a se vaccina cu o a treia doză.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, Regatul Unit a vaccinat cu o primă doză 88,6% din populaţia adultă, iar 72,5% din adulţi au primit deja schema completă.

Articolul precedentProiectul „Caravana mobilă de vaccinare”, aprobat de către CGMB
Articolul următorChina: Varianta Delta a ajuns și în Wuhan, primul oraș afectat de pandemia de COVID-19