Proiect pentru înființarea Comitetului pentru Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale

0
127

Ministerul Sănătății a finalizat un proiect de hotărâre pentru înființarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (CNPLIAAM), în cadrul căruia va fi aprobată Strategia națională de prevenire și limitare a efectelor infecțiilor asociate asistenței medicale, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit aceleiași surse, totodată, se lucrează la finalizarea normelor de aplicare a Legii nr. 3/2021 privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile medicale și din centrele rezidențiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate din România.

„Obiectivele principale vizează îmbunătățirea substanțială a metodologiei de supraveghere și raportare a infecțiilor nosocomiale, crearea de structuri în cadrul spitalelor pluri-disciplinare care să permită izolarea și tratarea atât a infecției nosocomiale, cât și a patologiei de bază în condiții de siguranță pentru ceilalți pacienți și evitându-se răspândirea germenilor multi-rezistenți la antibiotice în alte unități sanitare în urma transferului, precum și reglementarea la nivel național a accesului restricționat al aparținătorilor la pacienții cu infecții cu gemeni multi-rezistenți”, se arată în același comunicat.

Ad in title

Precizările MS vin după ce ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a întâlnit joi, la sediul Ministerului Sănătății, cu reprezentanții comunității Declic, cu care a discutat despre măsurile pe care instituția le implementează pentru limitarea infecțiilor intraspitalicești.

La întâlnire au participat și secretarul de stat Monica Althamer și directorul general al Direcţiei Generale Asistenţă Medicală, Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, Magdalena Ciobanu.

Articolul precedentCare sunt persoanele care sunt excluse permanent sau temporar de la donarea de sânge
Articolul următorCoronavirus: Care este rata de acoperire vaccinală la nivel naţional