Proiect: Introducerea de noi medicamente în Catalogul naţional al preţurilor

0
223

Noi medicamente ar urma să fie introduce, începând cu 1 iulie, în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România, a preţurilor de referinţă generice şi a preţurilor de referinţă inovative, potrivit unui proiect de act normativ, aflat în dezbatere publică .

Astfel, Ministerul Sănătății a postat în transparență decizională Ordinul privind modificarea și completarea Anexelor nr. 1 și 2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1468/2018 pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/ comercializate de către deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor sau reprezentanţii acestora, distribuitorii angro şi furnizorii de servicii medicale şi medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relaţii contractuale cu Ministerul Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor.

Potrivit proiectului, prevederile Ordinului intră în vigoare începând cu data de 01 iulie 2020.

Prin urmare, la punctul 1 din proiect se completează Anexa 1 cu prețurile pentru un număr de 48 medicamente noi. Astfel, după poziția nr. 7344, se introduc 21 poziții noi, pozițiile nr. 7394-7414. Prețurile aprobate prin notele de ministru menționate mai sus sunt actualizate la T1 2018 și sunt aliniate la prețurile aprobate prin OMS nr.1468/2018

De asemenea, Ordinul prevede completarea prețurilor de referință generice, respectiv lista A cu 2 produse ca urmare a aprobării prețurilor pentru medicamente generice în luna iunie 2020. Astfel, după poziția nr. În Anexa nr. 2, lista A, dupa poziția nr. 571 se introduc 2 poziții noi, pozițiile nr. 572-573. Prețurile sunt actualizate la T1 2018 și sunt aliniate la prețurile aprobate prin OMS nr.1468/2018.

Articolul precedentPotențialul vaccin anti-COVID a început să fie testat pe brazilieni
Articolul următorProf. Dorel Săndesc: Nerespectarea regulilor simple de prevenție resuscitează epidemia de coronavirus