Prof. Dorel Săndesc: Nerespectarea regulilor simple de prevenție resuscitează epidemia de coronavirus

0
54
Sursa foto: Youtube

Prof. univ. Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că un comportament corect ar putea duce la stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți, dar faptul că avem în continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios.

Dorel Săndesc a spus că evoluția naturală a epidemiei de coronavirus este spre scădere, spre stingere, dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să o resusciteze și să îi“dea oxigen”.

„Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede. Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem in continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios”, a declarat prof. Dorel Săndesc, la un post de televiziune.

Articolul precedentProiect: Introducerea de noi medicamente în Catalogul naţional al preţurilor
Articolul următorCNSCBT: 76,7% dintre decesele de coronavirus, înregistrate la persoane de peste 60 de ani