Programul de instruire a educatorilor in diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet”, Baia Mare, 15 octombrie 2016

0
18

Notiuni teoretice si practice legate de educatia terapeutica si tehnicile de comunicare cu persoana cu diabet zaharat de tip 2 au fost aduse, in data de 15 octombrie 2016, in atentia participantilor la Programul de Instruire a educatorilor in diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet” desfasurat la Baia Mare.

Prin Programul E – Diab asistentii medicali sunt instruiti in ceea ce priveste abordarea persoanei cu diabet zaharat si modul in care sa interactioneze cu aceasta astfel incat pacientul sa isi poata intelege mai bine boala cu care a fost diagnosticat. in acelasi timp au fost instruiti si in utilizarea unor dispozitive medicale specifice tratamentului persoanei cu diabet.

De altfel, in cadrul cursului au fost organizate simulari de caz prin intermediul carora asistentii medicali participanti au putut pune in practica notiunile teoretice prezentate si cateva dintre regulile de comunicare cu persoana cu diabet zaharat.

Ad in title

Coordonatorii Cursului E-Diab Baia Mare au fost sef lucr. dr. Cristina Nita si dr. Lavinia Pop.

Cursul E-Diab 2016 este un proiect al Asociatiei Romane de Educatie in Diabet cu sprijinul companiei farmaceutice AstraZeneca.

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentSpitalul Judetean de Urgenta Cluj are un mamograf nou. Peste 4000 de paciente vor beneficia anual de serviciile de imagistica
Articolul următorSaptamana constientizarii bolii de reflux gastro-esofagian, 20-26 noiembrie 2016