Programul de evaluare a sanatatii, extins pana in 2009

0
172

Programul national privind evaluarea starii de sanatate va fi prelungit pana in ianuarie 2009 iar perioada de decontare a serviciilor pana in martie 2009, potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Hotararea a fost adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului. Totodata, politicienii au hotarat ca taloanele necesare pentru prezentarea la medicul de familie, care nu au distribuite populatiei sau au fost restituite, sa fie arhivate de casele de asigurari de sanatate, urmand ca la expirarea perioadei de arhivare sa fie distruse.

Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei a relevat rezultate dramatice referitoare la sanatatea romanilor. Conform raportului, 37% din persoanele care s-au prezentat la efectuarea analizelor, prezinta risc de imbolnavire. Cele mai mari riscuri sunt reprezentate de posibilitatea imbolnavirii de diabet, afectiuni cardiovasculare si oncologice.

Şi mai ingrijorator este faptul ca aproximativ 40% din populatia inclusa in program nu s-a prezentat la medic in vederea efecturarii analizelor medicale gratuite.

Articolul precedentCopii suspecti de tuberculoza din neglijenta educatoarei bolnave de TBC
Articolul următorCamera Federativa a Medicilor il critica pe Ionut Bazac!