Programul de Dezvoltare Personala Profesionisti Romi in domeniul medical a fost lansat in data de 20 septembrie

0
14

Programul de Dezvoltare Personala „Profesionisti Romi in domeniul medical”, editia 2012-2013 a fost lansat in data de 20 septembrie 2012, potrivit unui comunicat de presa remis SanatateaTv.ro. La evenimentul de lansare a participat si dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

„Am avut incredere din primul moment in acest proiect si s-a dovedit ca am mizat corect. Iata ca deja avem cateva generatii de tineri romi care pot fi un exemplu pentru orice tanar din Romania. Asa cum am spus si in alte randuri, acest proiect se va bucura intotdeauna de sprijinul meu,” a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii pentru conferinta de lansare a editiei 2012-2013 a programului Profesionisti Romi in domeniul medical.

Programul de Dezvoltare Personalaare capacitatea sa sustina 500 de studenti si elevi romi in anii academici 2011 – 2012 si 2012 – 2013 si este principala componenta de interventie directa din cadrul proiectului O generatie de specialisti romi in domeniul medicalin cadrul editiei 2012-2013, peste 350 de tineri romi, studenti si elevi, vor putea beneficia de doua sectiuni de pregatire, in functie de etapa educationala in care se afla. O prima sectiune este cea de mentorat si burse care se adreseaza studentilor la facultatile de medicina si farmacie sau colegii medicale, medicilor rezidenti si elevilor la scoli postliceale medicale. Cea de-a doua componenta este cea de tutorat si burse, construita pentru sustinerea si acordarea de pregatire in regim gratuit la biologie, chimie si fizica, elevilor de liceu si absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat care nu sunt inscrisi in nicio forma de invatamant.

Ad in title

Tinerii romi se pot inscrie online pana pe 30 octombrie 2012 accesand website-ul oficial al proiectului, www.profesionistiromi.ro, sectiunea BURSE ROMI.

Articolul precedentCeremonie de sfintire a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”
Articolul următorEveniment amanat