Program de formare profesionala pentru psihologi si pentru cadrele medicale, la Timisoara

0
267

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa organizeaza la Timisoara un program amplu de formare profesionala pentru psihologi, dar si pentru cadrele medicale incepand cu 18-19 martie 2017. Programul vine in contextul in care Romania dispune de psihologi cu o vasta experienta in domeniul pediatric, dar numarul acestora, acreditati la nivel european, este mult prea mic comparativ cu cerinta tot mai mare din tara noastra, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei.

Cursurile de formare se vor desfasura pe o perioada de doi ani si sase luni, cursantii obtinand la final Certificatul European pentru Psihoterapia Copilului. Proiectul educational, impartit in 18 module, este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) si de Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri (EITACYP) si pregateste specialistii pentru toate stadiile de dezvoltare mentala, psihica si cognitiva ale copiilor si adolescentilor si pentru toate problemele cu care acestia se confrunta in decursul anilor.

„Este imbucurator faptul ca si colegii psihologi au gasit utilitatea acestei calificari si au inteles o nevoie crescanda a lor in domeniul psihoterapiei copilului. Romania se poate bucura deja de profesionisti calificati, insa numarul lor este mult prea mic pentru o piata atat de mare. Multumita parteneriatului international pe care l-am creat cu Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri, am reusit sa aducem acest program de formare si in Romania, cu scopul de a suplini acest gol pe care il avem. La prima grupa de formare, scopul nostru este sa formam, la rigorile impuse de Uniunea Europeana, cel putin 100 de psihoterapeuti, pe care sa-i plasam cat mai repede pe piata. inscrierile pentru prima grupa mai sunt valabile pana pe data de 17 martie 2017, iar inscrierile pentru a doua grupa vor debuta in 2018”, a declarat in comunicatul de presa dr. Oana Maria Popescu, presedintele Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa si coordonatorul programului de formare.

Echipa de formatori va fi una mixta, fiind compusa din specialisti din Romania, Croatia si Marea Britanie.

Articolul precedent(P) Dimensiunea internationala a Asociatiei de Podiatrie si Neurodiab – colaborare internationala, schimb de experienta, progres
Articolul următor17 Martie, Ziua Mondiala a Somnului