Colegiul Medicilor din Romania a luat act de indignare la articolul aparut in presa straina, despre un medic roman care se lupta aproape singur pentru a salva vietile copiilor, victime ale coruptiei din sistemul sanitar romanesc si ale mitei medicilor.

Colegiul Medicilor din Romania contrazice stirea aparuta in presa britanica si sustine ca la nivel national lucreaza un numar de 85 de chirurgi cardiovasculari (pentru adulti si pentru copii) si un numar de 624 de medici ATI-isti, acestia fiind deja angajati. in opinia prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, principala problema a sistemului sanitar este lipsa personalului caificat in anumite specialitati, cum ar fi chirurgia cardiovasculara la copii.

„Consideram ca acest articol urmareste denigrarea corpului profesional medical din Romania, motiv pentru care vom trimite un drept la replica ziarului The Independent. Lipsa personalului medical trebuia sa fie luata in seama atunci cand s-a construit aceasta sectie. in prezent, pe specialitatile respective, nu exista personal indiferent cate posturi ar fi scoase la concurs. Din pacate, este inca o confirmare a semnalelor de alarma pe care le-am tras in ultimii ani. Spitalele au ajuns sa fie muzee, in care nu mai are cine sa lucreze. Degeaba construim sectii moderne, cu aparatura de ultima generatie, daca nu avem pe cine angaja in ele”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, presedinte Colegiul Medicilor din Romania.