Prof. univ. dr. Radu Vladareanu: Infectiile vaginale netratate sau automedicatia duc la complicatii

0
29

Infectiile vaginale netratate sau automedicatia duc la complicatii, crescand in acelasi timp vulnerabilitatea la infectii, cervicita, infertilitate, dar si disconfort zilnic, persistent, infectii superficiale ale pielii.

Mai mult decat atat, specialistii estimeaza ca, la un moment dat, pana la 78% dintre femei vor avea o flora vaginala dezechilibrata, desi nu prezinta simptomele clasice, se arata intr-un comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

„Automedicatia este o problema de sanatate publica in Romania. Importanta unui consult medical si riscurile automedicatiei nu sunt constientizate de mare parte dintre paciente si, de cele mai multe ori, sanatatea devine o prioritate doar atunci cand este amenintata. Consultatia ginecologica de rutina, insotita de cele mai multe ori de o ecografie transvaginala, este recomandata periodic, cel putin de doua ori pe an la persoanele tinere, active sexual si o data pe an pentru femeile aflate la menopauza”, a declarat prof. univ. dr. Radu Vladareanu, presedintele Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie, director Departament de Obstetrica si Ginecologie UMF a€˜a€™Carol Davilaa€™a€™, Bucuresti.

Ad in title

in acest context, Societatea Romana de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie organizeaza, pe toata perioada lunii februarie, campania de informare si educare privind sanatatea femeii „Zilele V- Protejeaza-ti feminitatea!”. Campania se va desfasura in 23 de clinici medicale din 16 orase: Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Focsani, Iasi, Suceava, Bacau, Satu Mare, Timisoara, Pitesti, Oradea, Cluj Napoca, Ploiesti, Targoviste si Arad, si va cuprinde pe langa informare/educare, consult ginecologic de rutina si diagnostic gratuit pentru depistarea si tratarea infectiilor vaginale.

a€œin Romania, din cauza accesului dificil la informatii de calitate, a comunicarii greoaie medic-pacienta si a automedicatiei, situatia este alarmanta. De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate si nu numai ca nu vor avea efect in ameliorarea simptomelor, pot chiar sa le agraveze si sa determine efecte nefavorabile”, a adaugat prof. univ. dr. Radu Vladareanu.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentProf. univ. dr. Gheorghe Peltecu: Tratamentul infertilitatii depinde de cauza afectiuni
Articolul următorDr. Raed Arafat va fi numit la conducerea Departamentului pentru interventii la situatii de urgenta din cadrul MAI