Prof. Univ. Dr. Nicolae Hancu: Sunt cercetari care arata ca un consum de pana la 7 oua pe saptamana previne diabetul

0
259

Pentru orice persoana cu diabet regimul alimentar este extrem de important. La capitolul proteine, ouale se numara printre alimentele al carui consum era recomandat de cel mult doua ori pe saptamana, insa exista studii care indica, de fapt, efecte benefice, daca acestea sunt consumate mai des.

„Au fost niste cercetari efectuate, mai ales in Finlanda si Danemarca, si s-a demonstrat ca de fapt un consum de oua de pana la sapte pe saptamana previne diabetul zaharat. Nu are niciun efect daunator asupra sanatatii, comparativ cu consumul de oua sub doua pe saptamana, in care aceste efecte benefice nu se obtin”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro Prof. Univ. Dr. Nicolae Hancu, Membru de Onoare al Academiei Romanie si Presedinte de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Potrivit profesorului Hancu, este prima semnalizare de acest gen, iar studiile trebuie replicate. Fara indoiala insa pe viitor ghidurile vor tine cont de acest lucru.

„Cel mai tarziu in ianuarie viitorul Ghid de Nutritie American va fi dat publicitatii in forma finala. in acest Ghid deja s-a renuntat la alertarea populatiei legat de alimentele cu continut crescut de colesterol. Elementul cel mai important ramane in momentul de fata sarea si zaharurile concentrate, pentru care se face atentionare, fara a fi insa interzise”, ne-a mai declarat Prof. Univ. Dr. Nicolae Hancu.

Articolul precedentSocietatea Romana de Pneumologie, dezbatere cu jurnalisti pentru promovarea comunicarii eficiente despre pericolele fumatului
Articolul următorDr. Ioana Munteanu: 34% din populatia Romaniei este expusa fumatului pasiv, care este la fel de nociv ca si cel activ