Prof.univ. dr. Mircea Diculescu: 70% din populatia Romaniei are bacteria Helicobacter pylori in stomac

0
383

Helicobacter pylori este o bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului. Ea are o particularitate deosebita fata de celelalte miliarde de tipuri de bacterii existente pe planeta. Helicobacter pylori este singura care nu poate sa traiasca decat in mediul acid al stomacului si care rezista la aproape orice tip de tratament.

in general helicobacter pylori nu are simptome clare si nu prea se manifesta in organism. Aproximativ 70% din populatia Romaniei are aceasta bacterie in stomac, insa ea nu se manifesta la toata lumea, potrivit prof. univ. dr. Mircea Diculescu,seful Centrului de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni. Uneori persoanele infectate cu helicobacter pylori pot resimti dureri abdominale, greata, balonare, voma sau scadere in greutate.

Bacteria helicobacter pylori poate fi transmisa de la om la om. De aceea, igiena personala elimina posibilitatea transmiterii bacteriei. Spalatul pe maini, spalatul fructelor si al legumelor, spalatul veselei pot reduce transmitrea hepatitei, a altor tipuri de bacterii si, de asemenea, a bacteriei Helicobacter pylori.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Romania acorda asistenta umanitara Libiei
Articolul următorUn acid produs de ficat poate ucide mai multe tipuri de celule canceroase