Prof. univ. dr. Mariana Graur: Diabetul zaharat este o boala extrem de serioasa

0
26

Diabetul zaharat este o adevarata problema de sanatate publica ce afecteaza peste 2 milioane de romani. in aceste conditii, in 2014, tema recomandata de Federatia Internationala de Diabet cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Diabetului, a fost un mic dejun sanatos.

Diabetul zaharat poate fi tinut sub control printr-o educatie terapeutica corespunzatoare. in acest sens un rol important in are asistenta medicala.

„Asistentul educator va trebui sa invete pacientul cum sa-si administreze mesele, cum sa-si ia medicamentatia, cum sa-si monitorizeze glicemia si foarte important sa stie cum sa interpreteze valorile glicemiei, incat rolul este foarte important. Pacientii nostri sunt destul de receptivi la toate orele de educatie si participa activ, iar noi nu putem decat sa ne bucuram, iar asta se vede si in evolutia lor, in valorile glicemice, in valorile hemoglobinei glicate”, a declarat as. Gina Simion, asistent educator diabet zaharat.

Ad in title
Articolul precedentMS: Imbunatatirea salarizarii personalului medical, conditie pentru insanatosirea sistemului de sanatate
Articolul următorICF va prelua activitatea de hematologie a Institutului National de Hematologie Tranfuzionala „Prof. dr. C.T. Nicolau”