incepand cu sfarsitul lunii mai 2012, prof. univ. dr. Maria Mota preia mandatul pentru presedintia Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – una dintre cele mai importante societati medicale din Romania.

Prof. univ. dr. Maria Mota este o personalitate marcanta si apreciata in medicina romaneasca, in mediul stiintific fiind recunoscuta ca unul dintre cei mai importanti diabetologi romani ai momentului, dar si ca promotor al ideii de educatie in diabet. Prof.univ.dr. Maria Mota este o sursa credibila si legitima de informare nationala pe domeniul diabetului, a nutritiei si a bolilor metabolice, fiind un lider de opinie in probleme ce tin de diabet.

„Doresc sa multumesc predecesorilor mei, care au condus Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice pe un traseu ascendent, facand din aceasta un important pilon pe scena medicinei romanesti. imi doresc ca Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sa fie un partener activ in realizarea de programe de preventie si educatie in diabet, in promovarea valorilor medicale din zona diabetului, precum si in cresterea vizibilitatii diabetologiei romanesti pe plan international. De asemenea, societatea trebuie sa fie un sprijin pentrucentrele de diabet din tara, prin intensificarea actiunilor adresate atat medicilor, cat si pacientilor”, a declarat prof.univ.dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Prof. univ.dr. Maria Mota a mai adaugat ca „printre obiectivele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice se afla imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu diabet zaharat sau cu alte boli de nutritie si metabolism. Urmarim reducerea impactului negativ pe care il are aceasta afectiune asupra starii de sanatate a populatiei din Romania”.

Noii vicepresedinti ai Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sunt: dr. Cristian Guja (Vicepresedinte pe probleme cu publicatiile), conf. univ. dr. Romulus Timar (Vicepresedinte pe probleme organizatorice).

Noii membri ai Comitetului director al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sunt: conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, conf. univ. dr. Gabriela Roman, sef lucr. dr. Mihai Bogdan, conf. univ. dr. Adrian Vlad.

Noul secretar al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este asist. univ. dr. Simona Popa.

in luna mai 2011, prof. univ. dr. Maria Mota a fost aleasa presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, urmand sa isi continue activitatea in functia de presedinte pana in anul 2015.