Prof. univ. dr. Ioanel Sinescu este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, seful Centrului de Urologie, Nefrologie si Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni, a obtinut 650 de voturi, iar contracandidatul sau, prof. univ. dr. Ioan Lascar, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti a obtinut 456 de voturi.

Conform regulamentului UMF Bucuresti, numarul de voturi este suficient pentru ca prof. univ. dr. Ioanel Sinescu sa fie ales rector din primul tur. Alegerile pentru functia de rector la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti au avut loc in data de 8 februarie 2012.

La putin timp dupa aflarea rezultatelor, prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, a declarat in exclusivitate pentru www.sanatateatv.ro (prima sursa de informare online in domeniul sanatatii care a postat informatii despre rezultatele alegerilor): a€œimi doresc ca Universitatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” din Bucuresti sa formeze medici din ce in ce mai buni si sa continue sa fie o prestigioasa unitate de invatamant”.

Referitor la planurile pentru UMF a€œCarol Davila”, prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a declarat ca: „Ne dorim sa fim performanti, cred ca nu exista alta modalitate decat pentru a creste cercetarea, cred ca cercetarea trebuie facuta in principiu de oameni dedicati, cred ca in Universitatea noastra poate fi implementat un sistem de cercetare mai activ si mai dens. Pe Universitate, un departament de cercetare, incadrat cu cercetatori dedicati, ar duce la cresterea nivelului stiintific si evident la cresterea parametrilor care ar clasifica Universitatea noastra pe o treapta superioara”.