Prof. univ. dr. Cătălina Poiană: Prin colaborare şi schimb de experienţă poate fi asigurat un management eficient al afecţiunilor

0
442

Colaborările internaţionale în medicină trebuie să fie o prioritate, susţine preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, care afirmă că prin colaborare şi schimb de experienţă poate fi asigurat un management eficient al afecţiunilor pacienţilor.

„Medicina astăzi, în 2022, demonstrează că ştiinţa trebuie să fie o provocare continuă. Ştiinţa înseamnă cercetare, dar înseamnă foarte mult schimb de experienţă. (…) Colaborările internaţionale trebuie să fie o prioritate. (…) Ultimii doi ani, care au fost marcaţi de pandemia COVID-19, ne-au demonstrat cât de importantă este educaţia medicală continuă, dar şi parteneriatele şi colaborarea în medicină. Au fost foarte multe momente în aceşti doi ani când eram în relaţie directă şi în contact direct cu colegii noştri din străinătate, schimbând experienţă, schimbând impresii şi ajutându-ne, cerându-le ajutorul, primind ajutorul şi reuşind să trecem împreună prin aceste moment dificile. (…) Doar împreună, doar prin parteneriate, prin schimb de experienţă şi colaborare putem să asigurăm un management eficient al afecţiunilor cu care ne confruntăm zi de zi. De fapt în acest fel putem să asigurăm o îngrijire mai bună pacienţilor noştri în anul 2022, când medicina trebuie să fie mai mult ca niciodată centrată pe pacient”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, în cadrul conferinţei „Dezvoltarea colaborării internaţionale în medicină”, organizată, vineri, la Palatul Parlamentului.

Evenimentul a fost inițiat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și s-a desfășurat sub egida Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, Universitatii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, precum și a Colegiului Medicilor din România.

Articolul precedentRafila, despre decontarea serviciilor medicale: O problemă veche în România, generată probabil şi de lipsa de resurse
Articolul următorLege promulgată, privind acordarea concediilor medicale peste durata maximă stabilită