Prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, despre candiații la admiterea la Medicină: Urmează un învăţământ care nu se termină niciodată pe parcursul unei lungi cariere

0
499

Admiterea la Medicină reprezintă un examen dificil pentru candidați, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. „Cred că sunt conştienţi de faptul că urmează şase ani de învăţământ universitar, după care şase ani de Rezidenţiat şi urmează de fapt un învăţământ care nu se termină niciodată pe parcursul unei lungi cariere”, a apreciat prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a organizat, duminică, examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru ocuparea a 1.625 de locuri scoase la concurs, dintre care 1.245 finanţate de la bugetul de stat şi 380 cu taxă.

„Eu aş vrea doar să spun că sunt extrem de încântat şi mulţumit pentru faptul că există copii la 18 – 19 ani care învaţă şi care vin la un examen de admitere dificil, care are anumite cerinţe şi, iată, că aceşti copii aleg un drum nu uşor, un drum greu. Cred că sunt conştienţi de faptul că urmează şase ani de învăţământ universitar, după care şase ani de Rezidenţiat şi urmează de fapt un învăţământ care nu se termină niciodată pe parcursul unei lungi cariere”, a precizat prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu.

Decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” a subliniat că învățământul trebuie să fie centrat pe student, „dedicat nevoilor studenţilor”.

„Mi-aş dori ca ei să trăiască vremurile când profesia medicală va fi considerată aşa cum trebuie la nivel social, iar noi, cadre didactice, împreună cu partenerii noştri deja studenţi, trebuie să realizăm că învăţământul trebuie să fie centrat pe student, dedicat nevoilor studenţilor şi poate aşa parteneriatul dintre noi şi ei va deveni unul durabil, unul de calitate, în care studenţii să ia de la mentorii lor, aşa spune şi jurământul lui Hipocrate, meseria pe care o vor face o viaţă.  Noi vom duce mai departe tradiţia în toate clinicile noastre universitare. În aproape toate spitalele din Bucureşti sunt specialişti, sunt clinici universitare ale Facultăţii de Medicină şi cred eu, în viitor, să putem avea o infrastructură destinată numărului de studenţi pe care îl avem”, a afirmat prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu.

Articolul precedentRcetorul UMF „Carol Davila”: 3.844 de candidați înscriși la examenul de admitere. Câți candidați au lipsit
Articolul următorCeaţa cerebrală asociată cu „COVID-19 lung”, comparabilă cu îmbătrânirea cu 10 ani, potrivit unui nou studiu