Prof. dr. Viorel Jinga: Persoane vaccinate în străinătate au făcut rapelul la Maratonul de la București

0
48

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a declarat că în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării București s-au prezentat și persoane care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate și au venit să facă rapelul vineri, în cadrul acțiunii din Capitală.

„Au fost destul de multe persoane care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate și au venit la noi și s-au vaccinat astăzi ca și rapel”, a afirmat rectorul UMF.

A doua ediție a Maratonului Vaccinării București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Capitală, își propune creșterea numărului de persoane vaccinate împotriva SARS-CoV-2.

Ad in title

O premieră în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării București o reprezintă administrarea vaccinului Johnson&Johnson, ce se efectuează într-o singură doză, după cum au anunțat organizatorii. Astfel, toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani și doresc să se vaccineze o pot face fie cu vaccinul Pfizer, fie cu vaccinul Johnson & Johnson.

De asemenea, toți cei vaccinați cu prima doză în cadrul ediției I a Maratonului Vaccinării București sunt așteptați pentru rapel.

Ediția a doua a Maratonul Vaccinării București se va desfășura atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională a României, unde vor fi amenajate un total de 50 de fluxuri de vaccinare.

Astfel, timp de 3 zile, 24 de ore din 24, peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acțiune.

În cadrul primei ediții a Maratonului Vaccinării, care a avut loc în perioada 7 – 10 Mai, s-au vaccinat 20.360 de persoane cu prima doză de vaccin Pfizer.

Articolul precedentPreședinta Colegiului Medicilor Stomatologi, despre vaccinare: E nevoie de efortul tuturor
Articolul următorProf. dr. Cătălin Cîrstoiu: Din decembrie încoace, are loc o vaccinare în plin focar epidemic