(P) Prof. dr. Streinu Cercel: Diabetul zaharat este o problemă cu mare morbiditate în populația din România

0
94

Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, președinte Comisia pentru Sănătate, Senatul României, a declarat că diabetologii au o sarcină deosebit de importantă pentru că de activitatea lor depinde sănătatea pacienților care sunt afectați de diabetul zaharat.

„Este binecunoscut că problema diabetului zaharat este o problemă cu mare morbiditate în populația din România și, ca atare, toate eforturile Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice trebuie îndreptate în vederea creșterii calității vieții acestor pacienți și a sănătății lor pe termen lung”, a declarat prof. Dr. Adrian Streinu Cercel.

Acesta a mai spus că diabetul zaharat este o boală „pricinoasă”, știindu-se și că afectează foarte mulți copii, „iar pentru aceștia mi-aș dori să văd digitalizarea la ea acasă, astfel încât dacă putem să ajutăm prin acte normative, iar Comisia pentru Sănătate din Senat vă stă la dispoziție”.

În ceea ce privește adulții cu diabet, prof. Dr. Adrian Streinu Cercel a spus că problemele nu încetează, deși în momentul de față există terapii care sunt „ultraelegante”, însă aceste terapii trebuie continuate și susținute astfel încât să nu existe hopuri sau sincope în derularea programelor care „sunt cât se poate de bine cunoscute pe teritoriul României”.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurată sub conceptul „Diabetologul român – medic, coleg, membru al familiei. Perspective ale diabetologiei românești”.

Cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfăşurat online, în perioada 19-25 mai, este un „maraton” de știință și educație medicală, care se derulează timp de şase zile și care include 25 de sesiuni științifice, care aduc în prim-plan noutățile în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor cauzate.

Ediția de anul acesta a Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice reunește peste 4.000 de participanți – un record.

Congresul este transmis pe platforma Sanatatea.ONLINE și este destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

Articolul precedent(P) Prof. Dr. Stefano del Prato, despre pacienții cu diabet și COVID-19
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV