(P) Prof. Dr. Stefano del Prato, despre pacienții cu diabet și COVID-19

0
110

Prof. Dr. Stefano del Prato, președintele European Association for the Study of Diabetes, a declarat că aproximativ 10% dintre pacienții cu COVID-19 suferă de diabet.

Prof. Dr. Stefano del Prato a spus că această cifră crește dramatic la 35 sau 40% dintre pacienți care sunt considerați cu afecțiune severă, iar cei expuși prognozelor mai proaste sunt cei cu rata mai ridicată a mortalității.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurată sub conceptul „Diabetologul român – medic, coleg, membru al familiei. Perspective ale diabetologiei românești”.

Cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfăşurat online, în perioada 19-25 mai, este un „maraton” de știință și educație medicală, care se derulează timp de şase zile și care include 25 de sesiuni științifice, care aduc în prim-plan noutățile în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor cauzate.

Ediția de anul acesta a Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice reunește peste 4.000 de participanți – un record.

Congresul este transmis pe platforma Sanatatea.ONLINE și este destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

 

Articolul precedent(P) Prof. Dr. Andrew Boulton, despre numărul persoanelor care suferă de diabet la nivel mondial
Articolul următor(P) Prof. dr. Streinu Cercel: Diabetul zaharat este o problemă cu mare morbiditate în populația din România