Prof. Dr. Roxana Nemeș: Ne dorim o creștere a calității vieții pacienţilor cu astm sever

0
1112

Prof. dr. Roxana Nemeș, medic pneumolog în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, a declarat că în astmul sever trebuie plecat de la un diagnostic corect, ce implică evaluarea funcțională respiratorie și particularitățile managementului în această perioadă a pandemiei.

“În fața unui pacient cu astm sever, trebuie să avem niște targeturi pe care să le gestionăm foarte corect împreună cu pacientul. El este un alergător de cursă lungă, el nu va pleca în terapie o lună, două, trei, pleacă uneori pe ani întregi, și de aceea trebuie să explicăm foarte corect ce ne dorim de la acest tratament și ce impact are asupra lui”, a declarat  prof. dr. Roxana Nemeș.

Aceasta a adăugat că “ne dorim o creștere a calității vieții, pentru că sunt pacienți care deși sunt la o vârstă tânără sunt foarte impactați, ne dorim un mai mare control al astmului, care să îl stabilizeze într-o zonă de confort al controlului, să impactăm funcția ventilatorie”.

Explicațiile au fost oferite în cadrul celei de-a IX-a ediții a Conferinței „Managementul Bolilor Pulmonare – Provocări și perspective în Managementul Bolilor Pulmonare în contextul pandemiei de COVID-19”, organizată de Societatea Română de Pneumologie (SRP), pe platforma Sanatatea.ONLINE, deținută de Sănătatea Press Group.

 

 

 

Articolul precedentLista completată a unităților sanitare cu paturi încadrate în categoriile de acreditare în luna iunie 2020
Articolul următorPotrivit unui studiu, actuala tulpină a SARS-CoV-2 este mai mai infecţioasă decât versiunea originală