Prof. dr. Gabriel Popescu: Ghidurile de tratament ar trebui schimbate periodic

0
100

Consumul excesiv si incorect de antibiotic inregistrat in ultimii ani a condus la dezvoltarea unei rezistente a principalelor specii bacteriene implicate in patologia umana la tratamentul antibiotic, atrag atentia specialistii.

a€œAntibioticele au o serie de particularitati, una dintre acestea fiind ca antibioticele sunt destinate tratarii infectiilor cu organisme vii. in acest context, ghidurile de tratament ar trebui schimbate periodic pentru ca vorbim de organisme vii si de particularitati diferite ale rezistentei la antibiotic. O alta particularitate este ca antibioticele au un efect social”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta astazi la sediul Ministerului Sanatatii, prof. univ. dr. Gabriel Popescu, medic primar Boli infectioase in Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”.

Specialistul a mai precizat ca 7% din utilizarea de antibiotic se face in spitale, restul in afara spitalului, in ambulatoriu, si ca medicii din specialitatea de boli infectioase sunt specialisti cheie, care pot avea un rol intr-un viitor program de utilizare judicioasa a antibioticelor.

Articolul precedentA 9-a Conferinta Globala pentru promovarea Sanatatii incepe maine in Shanghai
Articolul următorSpitalul Judetean de Urgenta Cluj are un mamograf nou. Peste 4000 de paciente vor beneficia anual de serviciile de imagistica