Prof. dr. Dragoș Vinereanu: UMF „Carol Davila” a urcat în Top Shanghai, Clinical Medicine, pozițiile 101-150

0
139

Prof. dr. Dragoș Vinereanu, președintele Senatului UMF „Carol Davila” din București , a anunțat că instituția pe care o reprezintă a urcat în Top Shanghai, Clinical Medicine, aflându-se în pozițiile 101-150, ceea ce înseamnă o creștere față de 150-200 cât era anul trecut.

De asemenea, prof. dr. Dragoș Vinereanu a spus că aceasta este și o creștere față de ultimii patru-cinci ani.

Potrivit președintele Senatului UMF „Carol Davila” din București, în mare parte, criteriile topului Shanghai se bazează pe activitatea științifică și pe prestigiul internațional ale universității respective, estimând că activitatea științifică este undeva la 75%, iar prestigiul internațional, calculat pe diferite criterii, 25%.

Ad in title

„Topul Shanghai este în acest moment cel mai prestigios top internațional care ierarhizează universitățile din lumea întreagă. Ierarhia se face per total pe universități, pe diferite domenii, cum ar fi de exemplu, domeniul de medicină clinică. Orice universitate își dorește să fie în Topul Shanghai, în primele 1000 de universități din lume. Ceea ce este absolut senzațional pentru o universitate ca a noastră care este o universitate dedicată, de medicină, spre deosebire de majoritatea celorlalte universități care sunt generale care au și medicină, au și politehnică și alte tipuri de științe, pentru noi, ca universitate dedicată este mult mai important topul de Clinical Medicine, iar în topul de Clinical Medicine anul acesta suntem între pozițiile 101-150. Suntem alături de Universitatea din Cardiff, unde am avut șansa să lucrez timp de trei ani acolo și să fiu și profesor invitat.Ne aflăm în Topul Shanghai, Clinical Medicine pozițiile 101-150, ceea ce înseamnă o creștere față de 150-200 cât eram anul trecut. Și iarăși o creștere față de ultimii patru-cinci ani”, a declarat prof. dr. Dragoș Vinereanu.

 

Articolul precedentProf. dr. Viorel Jinga: 100 de medici anesteziști, la ediția a doua a Maratonului Vaccinării București
Articolul următorProf. dr.Cătălina Poiană:Medicina bucureșteană a arătat în aceste zile unitate, forță și responsabilitate