Prof. dr. Daniel Coriu: Peste 92% dintre persoanele care și-au pierdut viața din cauza COVID erau nevaccinate

0
214

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, a declarat că decesele de COVID-19 raportate în ultima perioadă arată că peste 92% dintre persoanele care și-au pierdut viața erau nevaccinate, iar pacienții vaccinați care mor din cauza COVID-19 sunt persoane cu comorbidități, cu cancere avansate, cu metastaze.

„Peste 92% dintre persoanele decedate (n.r. de COVID-19) erau nevaccinate. Matematica este clară, iar cei care decedează sunt pacienți cu comorbidități, pacienți cu cancere avansate, cu metastaze, care, din nefericire, au avut acest sfârșit. Deci, vaccinul protejează, vaccinul nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă ușoară de boală, vom trece foarte ușor, și sistemul medical nu va fi sub presiune. Asta este cel mai important. Pacienții nu ajung în secția de terapie intensivă cum se întâmplă acum”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu.

Președintele CMR a mai spus că dovezile științifice care demonstrează eficacitatea vaccinului anti-COVID sunt singura armă care trebuie adusă în fața comunității medicale.

„Noi trebuie să venim cu dovezi științifice, este singura armă pe care o avem, prezentarea acestor dovezi științifice. Să nu obosim să explicăm (…). Acesta este planul nostru, să nu obosim să explicăm, să aducem în fața comunității medicale dovezile științifice”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, la finalul întâlnirii cu reprezentanții delegației OMS.

Prof. dr. Daniel Coriu s-a întâlnit, joi dimineaţă, la sediul Colegiului Medicilor din România cu o delegaţie din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Întâlnirea vine în contextul în care România se confruntă cu valul patru al pandemiei de coronavirus şi a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de COVID-19.

Din delegaţia OMS fac parte Robb Butler, Director Executiv, OMS Europa, şi Dorit Nitzan, Director pentru Situaţii de Urgenţă, OMS Europa.

Articolul precedentStudiu: Vaccinul anti-HPV reduce cancerul de col uterin cu aproape 90%
Articolul următorPreședintele CMR: Este inacceptabil ca un medic să prezinte mesaje ce ating grav sănătatea publică