(P) Prof. Dr. Daniel Coriu despre rolul diabetologului în sistemul de sănătate românesc

0
82

Prof. Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), a declarat că rolul diabetologului în sistemul de sănătate românesc este unul extrem de important, acesta fiind simțit și mai puternic în timpul actualei pandemii, în condițiile în care s-a dovedit că persoanele cu diabet sunt mai predispuse la a dezvolta forme mai grave de COVID-19.

„Rolul dumneavoastră în sistemul de sănătate românesc este unul extrem de important și am simțit cu toții și mai puternic acest rol în timpul actualei pandemii, în condițiile în care s-a dovedit că persoanele cu diabet sunt mai predispuse la a dezvolta forme mai grave de COVID-19. Dumneavoastră, diabetologi, ați ales o specialitate complexă, o specialitate care interacționează strâns cu numeroase alte specialități (…). Astăzi, medicina înseamnă în tot mai multe situații, poate chiar în cele mai multe situații, o abordare multidisciplinară, iar dumneavoastră știți foarte bine acest lucru. Ca președinte al Colegiului Medicilor din România, mesajul meu către dumneavoastră, comunitatea diabetologilor români, este unul de deschidere, de apreciere. Apreciez conceptul pe care ați mers la această ceremonie, axat pe de o parte pe perspective în diabetologie, dar și pe diabetologul român care este medic, coleg… Și, mergând mai departe și construind pe relația care trebuie să existe între medic și pacientul său, sunt convins că dumneavoastră, medicii diabetologi, sunteți prin ceea ce faceți parte din familia persoanei cu diabet”, a declarat președintele Colegiului Medicilor din România.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurată sub conceptul „Diabetologul român – medic, coleg, membru al familiei. Perspective ale diabetologiei românești”.

Ad in title

Cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfăşurat online, în perioada 19-25 mai, este un „maraton” de știință și educație medicală, care se derulează timp de şase zile și care include 25 de sesiuni științifice, care aduc în prim-plan noutățile în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor cauzate.

Ediția de anul acesta a Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice reunește peste 4.000 de participanți – un record.

Congresul este transmis pe platforma Sanatatea.ONLINE și este destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

Articolul precedent(P) Ministrul Sănătății, despre strategiile de cercetare și inovare pe următorii ani
Articolul următor(P) Conf. dr. Diana Păun: Pandemia de COVID-19 poate servi drept o perturbare transformatoare