(P) Conf. dr. Diana Păun: Pandemia de COVID-19 poate servi drept o perturbare transformatoare

0
132

Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, a declarat că pandemia de COVID-19 poate servi drept o perturbare transformatoare , sprijinind resetarea agendei de sănătate pe principiile echității, accesibilității, incluziunii.

„România a lăsat în urmă un an extrem de dificil, pentru toată lumea. El a fost marcat de nenumărate sacrificii, un an în care mulți oameni s-au luptat cu un virus agresiv, din păcate prea mulți au pierdut această luptă.Pandemia de COVID-19 ne-a afectat viețile într-o manieră fără precedent, modul de a trăi. În special cei vulnerabili au avut de suferit, dar pandemia poate servi drept o perturbare transformatoare , sprijinind resetarea agendei de sănătate pe principiile echității, accesibilității, incluziunii”, a declarat conf. dr. Diana Loreta Păun.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurată sub conceptul „Diabetologul român – medic, coleg, membru al familiei. Perspective ale diabetologiei românești”

Ad in title

Cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfăşurat online, în perioada 19-25 mai, este un „maraton” de știință și educație medicală, care se derulează timp de şase zile și care include 25 de sesiuni științifice, care aduc în prim-plan noutățile în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor cauzate.

Ediția de anul acesta a Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice reunește peste 4.000 de participanți – un record.

Congresul este transmis pe platforma Sanatatea.ONLINE și este destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

Articolul precedent(P) Prof. Dr. Daniel Coriu despre rolul diabetologului în sistemul de sănătate românesc
Articolul următor(P) Prof. Dr. Andrew Boulton, despre numărul persoanelor care suferă de diabet la nivel mondial