Prof. Dr. Bogdan Timar: Medicul tânăr reprezintă viitorul sistemului de sănătate

0
592

Prof. Dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, a declarat că, în sistemul de Sănătate, resursa cheie este reprezentată de resursa umană.

”Această perioadă de pandemie ne-a arătat importanța resursei umane în Sănătate. Am văzut cât de important este pentru întreaga comunitate să existe un medic de familie dedicat, care să poată oferi pacientului sfaturile necesare în pre-spital, cât de important este să avem personal medical bine pregătit în spitale, medici, asistente medicale, infirmiere care să poată acorda asistența necesară. Această perioadă a subliniat din nou rolul medicului în societate, dar și importanța resursei umane în sistemul de sănătate”, a precizat decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara.

Prof. Dr. Bogdan Timar a mai subliniat că medicul tânăr reprezintă viitorul sistemului de sănătate.

”Această investiție este deosebit de importantă, iar rezultatul pe care îl vom vedea va fi pe măsura eforturilor noastre. Noi, ca Facultăți de Medicină, ca Universități de Medicinăși Farmacie, cu siguranță vom ținti întotdeauna pregătirea la cea mai înaltă calitate a resursei umane și ne vom da străduința să generăm resursa umană de calitate, care să participe la perfecționarea sistemului de sănătate și să aduge un plus de valoare îngrijirii pacienților” a explicat Prof. Dr. Bogdan Timar.

”Necesarul de acordare de servicii de sănătate va fi în creștere, fie că vorbim de medicină primară, fie de medicină de specialitate. Dacă societatea își doreșete o resursă umană medicală de calitate, și societatea trebuie, la rândul ei, să investească în aceasta” a mai spus Prof. Dr. Bogdan Timar.

Declarațiile au fost făcute în cadrul webinarului ”Medicul, resursa cheie în sănătate! Unde suntem? Ce deficit de personal avem? Limite de competențe. Medicina românească la 1 an de pandemie!”, eveniment organizat în premieră de Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Manifestare și-a dorit să evidențieze rolul medicului în sistemul de sănătate și faptul că medicul este o resursă cheie în sistemul sanitar, dar și faptul că, în prezent, medicina românească se confruntă cu un deficit important de medici.

Totodată, evenimentul a adus în atenție încă o dată presiunea mare care este pusă, în general, pe medici, dar mai ales astăzi, la un an de pandemie COVID-19, când cel puțin anumite specialități medicale au fost suprasolicitate în acest context epidemiologic și mulți medici au ajuns la epuizare. Cu toate acestea, nu au dat înapoi și au rămas prezenți pe frontul acesta al luptei cu virusul SARS-CoV-2, în prima linie.

Producția video& Managementul logistic al webinarului ”Medicul, resursa cheie în sănătate! Unde suntem? Ce deficit de personal avem? Limite de competențe. Medicina românească la 1 an de pandemie!” a fost asigurat de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Andreea Moldovan: Este extrem de importantă profesionalizarea managementului serviciilor de sănătate
Articolul următorDr. Laszlo Attila: Avem peste 2 milioane de cetățeni care nu au asistență primară asigurată