Prof. dr. Azamfirei, despre crearea de premise pentru formarea resursei umane pentru Sănătate

0
19

Prof. dr. Leonard Azamfirei, membru Comisia pentru Sănătate Publică – Senatul României, a declarat că având suficienți de mulți universitari în Parlament, oameni care vin din zona de învățământ medical, se pot crea premisele pentru reașezarea modului de formare a resursei umane, de care sistemul medical are atât de multă nevoie în acest moment.

„Nu putem spune că Sănătatea este „de stânga” sau „de dreapta”, fiind un domeniu în care, venind ca profesioniști avem un interes dincolo de orice alt interes(…). Având suficienți de mulți universitari, oameni care venim din zona de învățământ medical, și păstrăm încă o influență în universitățile din care venim, cred că la rândul ei, această situație poate să creeze premisele potrivit de a găsi soluțiile înțelepte și pentru reașezarea modului de formare a resursei umane, de care sistemul medical are atât de multă nevoie în acest moment. Abordând lucrurile sigur în termeni medicali propriu-ziși, așteptând o comunicare cât se poate de optimă cu decidenții sanitari, dar având de partea noastră și organizațiile profesionale, în speță Colegiul Medicilor, cred că putem pe domenii sectoriale să încercăm să mișcăm ceva pe zona parlamentară”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Ad in title

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentProf. dr. Cătălina Poiană: În 2019, am avut 4,15 milioane de internări și 30 milioane de zile de spitalizare
Articolul următorConf. dr. Liviu Oprea: Numărul de medici de familie care se pensionează este foarte mare