Prof. Dr. Andrew Boulton, presedinte al EASD intre 2011 si 2015, a primit titlul de membru de onoare al Societatii de Neuropatie

0
20

Prof. Andrew Boulton, presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului in perioada 2011 – 2015 a primit titlul de membru de onoare al Societatii de Neuropatie Diabetica.

Distinctia i-a fost inmanat de catre dr. Norina Gavan, secretarul general al Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab, cu prilejul ceremoniei oficiale de deschidere a celui de-al 3-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic – cu participare internationala, NEURODIAB 2015.

Laudatio profesorului Andrew Boulton a fost facut de catre prof. dr. Maria Mota, membru in Consiliul de Conducere al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului si presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice intre 2012 si 2015.

Ad in title

Prof. Andrew Boulton este profesor de medicina si diabet la Universitatea din Manchester, medic la Infirmeria Regala din Manchester si profesor la Institutul de Cercetare in Diabet din cadrul Universitatii din Miami. in 1995 a primit Premiul International in Studiul Piciorului Diabetic, fiind prima personalitate careia i-a fost oferit acest premiul, iar in 2015 i-a fost inmanat Premiul Edward Olmos pentru pledoaria sa in preventia amputarilor in diabet.

Membru al Asociatiilor de Diabet Europeana, Britanica si Americana si membru de onoare al Societatii pentru Picior Diabetic a Africii de Sud, prof. Boulton a primit in 2004 si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

Anul acesta, prof. Andrew Boulton a devenit membru de onoare si al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, fiindu-i apreciata, pe aceasta cale, implicarea in dezvoltarea si mentinerea unei relatii de colaborare in diabetologia romana si europeana.

Articolul precedentStart al celei de-a treia editii a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic – NEURODIAB 2015
Articolul următorProblematica piciorului diabetic, dezbatuta de specialisti de renume la Congresul de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic