Prof. dr. Alexandru Rafila, despre DSU: Măsurile trebuie luate de Ministerul Sănătății, nu de altă instituție

0
265

Prof. dr. Alexandru Rafila, propus pentru funcția de ministru al Sănătății, a declarat, miercuri, la audierea în Comisiile de specialitate din Parlament, că măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății și nu de altă instituție, făcând referire la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Ministerul de Interne.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila.

„Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul Sănătății să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei suprastructuri”, a mai săpus prof. dr. Alexandru Rafila.

Articolul precedentProf. dr. Alexandru Rafila, despre certificatul verde: Un instrument de protejare a sănătății publice
Articolul următorAudieri în Parlament: Prof. dr. Alexandru Rafila, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Sănătății