Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii

0
16

Prof. dr. Alexandru Rafila este de vineri membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in urma votului din Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii.

Comitetul Executiv al OMS este compus din 34 de membri calificati din punct de vedere tehnic, alesi pentru un mandat de trei ani, si dezbate si aproba agenda Adunarii Mondiale a Sanatatii si rezolutiile care vor fi supuse aprobarii celor 194 de state membre.

De asemenea, Comitetul Executiv se reuneste la Geneva in cel putin doua sesiuni pe an si propune statelor membre principalele directii de actiune la nivel global pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila in domeniul sanatatii stabilite de Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Un alt obiectiv al Comitetului Executiv se refera la asigurarea unei vieti sanatoase si bunastarii pentru toti locuitorii, iar statele membre sunt indemnate sa adopte deciziile politice si administrative necesare pentru realizarea acestor deziderate.

Ad in title
Articolul precedentProf. univ. dr. Olga Simionescu: Pacientii cu alunite nu ar trebui sa se expuna la soare din cauza riscului de a dezvolta melanom
Articolul următorIn Romania, un pacient cu scleroza multipla pierde 10 ani de viata