Prof. Ciurea, despre educația sexuală în gimnaziu: Tinerii să cunoască ce se întâmplă în organism

0
174

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea este de părere că educația sexuală în gimnaziu este necesară, dar făcută separat, respectiv cu doamne profesoare pentru fete și domni profesori pentru băieți, contând modul în care informațiile sunt prezentate și primite de elevi.

Astfel, prof.univ.dr.Alexandru Vlad Ciurea s-a exprimat în favoarea orei de educația sexuală și explicarea directă a tuturor fenomenelor anatomice și fiziologice care se produc la nivelul organelor sexuale, astfel încât tinerii să cunoască ce se întâmplă în organism și care este rolul exact al acestor elemente de sexualitate în evoluția normală a ființei umane.

„Se discută îndelung despre educația sexuală în școli. Există mai multe etape ale educației, începând cu copilul mic, până la adolescent și tânăr. Educația copilului începe cu noțiuni foarte simple și devine, cu timpul, complexă: trebuie avut grijă la toate aspectele, de la alimentație, poziție, îmbrăcăminte, igienă corporală etc. Și, desigur, educația prin cultură. Trecerea fiziologică de la copil la adolescent cuprinde o mulțime de elemente de transformare fizică, psihică, endocrină. Elevii noștri trebuie să cunoască și să aprofundeze informațiile despre aceste transformări. Una este „educația sexuală” de la colt de stradă sau de la anumite emisiuni din media, alta este cea reală, care trebuie efectuată atât în familii, cât și la școală. Trebuie renunțat la rețineri, „rușine” și „barză” în condițiile în care există atâtea riscuri de boli, devieri, sarcini premature, agresiuni sexuale și alte nenorociri. În opinia mea, educația sexuală în gimnaziu este necesară, dar făcută separat: cu doamne profesoare pentru fete și domni profesori pentru băieți. La modul cel mai serios. Contează enorm modul în care informațiile sunt prezentate și primite de elevi. Știm cu toții gălăgia de la ore când se discută astfel de subiecte delicate! Dacă vrem să avem succes și să ne asigurăm că informațiile au efect, trebuie să facem acest lucru corect și cu înțelepciune. Pledez pentru ora de educația sexuală și explicarea directă a tuturor fenomenelor anatomice și fiziologice care se produc la nivelul organelor sexuale, astfel încât tineretul nostru să cunoască ce se întâmplă în organism și care este rolul exact al acestor elemente de sexualitate în evoluția normală a ființei umane. Dar să nu ducem acest lucru serios în derizoriu! Altfel devine subiect de colț de stradă”, a scris prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentGCS a anunțat 65 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2, de la ultima raportare
Articolul următorCoronavirus: Israelul reintroduce obligativitatea purtării măştii în locurile publice