Coronavirus: Israelul reintroduce obligativitatea purtării măştii în locurile publice

0
202
romani vaccinati

Israelul, a anunţat vineri că reintroduce obligativitatea purtării măştii în locurile publice închise, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, relatează AFP.

„Din cauza creşterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de astăzi, 25 iunie, la prânz,  vor fi necesare măştile în toate locurile care nu sunt la exterior, cu excepţia locuinţelor”, a precizat ministerul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

În plus, israelienii sunt sfătuiţi să poarte o mască sanitară în timpul marilor adunări în aer liber, „de exemplu în timpul evenimentelor legate de marşul mândriei’ (Pride Parade) care va avea loc în acest week-end”, a declarat ministerul cu referire la marşul organizat la Tel-Aviv vineri după-amiază, la care sunt aşteptaţi mii de oameni.

Copiii cu vârsta sub şapte ani, persoanele cu dizabilităţi şi cei care practică un sport sunt scutiţi de obligaţia de a purta o mască în interior.

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat miercuri că, dacă peste 100 de cazuri noi de coronavirus vor fi înregistrate zilnic timp de o săptămână, purtarea unei măşti va fi din nou obligatorie.

Începând de luni, autorităţile sanitare au înregistrat zilnic peste 100 de noi pacienţi cu COVID-19.

Israelul este ţara în care mai mult de jumătate din populaţie a fost complet vaccinată.

Articolul precedentProf. Ciurea, despre educația sexuală în gimnaziu: Tinerii să cunoască ce se întâmplă în organism
Articolul următorGCS: Cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus sunt în București, jud. Ilfov și Prahova