Produsele cosmetice si cele utilizate pentru curatarea tenului contin o substanta antibacteriana care poate provoca probleme cardiace, dupa cum sustin oamenii de stiinta de la Universitatea din California.

Potrivit cercetatorilor, triclosanul, ingredientul utilizat in industria produselor cosmetice poate incetini procesul prin care muschii, inclusiv inima primesc semnale de la creier. Rezultatele cercetarilor au evidentiat faptul ca expunerea, timp de 20 de minute la compusul chimic antibacterian si antifungic din produsele cosmetice poate reduce activitatea cardiaca cu 25%. De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca in cazul persoanelor care au deja probleme cu inima, triclosanul poate avea efecte grave asupra sanatatii lor.

Studiile realizate de-a lungul timpul pe rozatoare au aratat faptul ca ingredientul din produsele cosmetice poate duce la aparitia problemelor de fertilitate si chiar a problemelor legate de tiroida. Potrivit legislatiei Uniunii Europene, compusul antibacterian si antifungic trebuie sa se regaseasca in produsele cosmetice intr-un procent de 0,3%.