Produs imunomodulator pentru perioadele cu infecții respiratorii, realizat la Cantacuzino

0
31

Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au realizat un lot experimental pentru un nou produs imunomodulator, după cum a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

“Este vorba despre OROSTIM-HV, un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante. Acesta conține o combinație dintre o pulbere de extract de orz verde și un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene. Are proprietăți de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții”, se arată în anunţul Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit aceleiaşi surse, în următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului urmând să fie pus pe piață la sfrâșitul acestui an – începutul anului următor.

Ad in title

“Acesta se va putea administra în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate, persoanelor cu imunitate scăzută”, se precizează în acelaşi anunţ.

 

Articolul precedentMedic gastroenterolog, despre anticoncepţionalele orale şi bolile intestinale inflamatorii
Articolul următorUnitatea mobilă ATI de la SJU Ploiești, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice