Procedee ultramoderne de tratare a varicelor

0
20

Boala varicoasa reprezinta o afectare a peretilor vasculari ai memembrelor inferioare. Principalele simptome ale aceste afectiuni sunt senzatia de durere si greutate la nivelul picioarelor, insotita de aparitia dilatatiilor varicoase la subnivelul genunchiului.

Potrivit studiilor, persoanele cele mai predispuse la aparitia bolii varicoase sunt femeile. Intervine, de asemenea, factorul endocrin, ereditar, dar si existenta in antecedente a sarcinii sau a unui regim de viata sedentar, in special a activitatilor de lunga durata care au implicat statul in picioare.

Diagnosticul varicelor poate fi stabilit clinic, prin prezenta dilatatiilor venoase. Pentru o evaluare corecta a afectiunii este necesara, insa, o ecografie doppler.

Ad in title

Una dintre cele mai moderne metode de tratament al varicelor este radiofrecventa. Aceasta modalitatea de tratare a bolii varicoase este disponibila in Clinica Academica. Tehnica este una minim – invaziva, care permite pacientului o recuperare extrem de rapida. Potrivit specialistilor, acesta poate parasi clinica imediat dupa interventie, pe propriile picioare.

Procedura de tratare a varicelor cu radiofrecventa presupune introducerea in vena a unui cateter care, prin intermediul unui senzor de temperatura, va genera caldura folosind ca sursa energetica undele radio. Cateterul dispune de niste gradatii care permit suprapunerea exacta a segmentelor tratate. Interventia necesita efectuarea unei anestezii locale, in zona agresata.

Pentru ca procedura sa fie fezabila, trebuie ca varicele sa se afle intr-un stadiu incipient de dezvoltare. Vena tratata trebuie sa fie, de asemenea, libera si nu foarte tortoasa.

Principalele avantaje ale acestei proceduri tin de eficienta metodei, de existenta unor rezultate estetice deosebite, de gradul minim al dezagrementelor pentru pacient dar si de perioada extrem de rapida de recuperare.

Articolul precedentMedicii de familie vor incepe protestele!
Articolul următorCuplurile infertile ar putea beneficia de tratamente gratuite!