Problematica piciorului diabetic dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, Cluj-Napoca

0
61

Problematica piciorului diabetic si a neuropatiei diabetice a fost dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, organizata de Asociatia de Podiatrie in cadrul Congresului Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, editia a XIV-a, ce se desfasoara in perioada 19-22 octombrie 2016, la Cluj-Napoca.

in cadrul sesiunii a fost subliniata importanta echipei multidisciplinare in ingrijirea piciorului diabetic si a personalizarii tratamentului, precum si rolul podiatrului in ingrijirea piciorului si a gambei. De asemenea, a fost expus si modul in care echipa multidisciplinara functioneaza in tara noastra, dar si faptul ca persoana cu diabet zaharat de tip 2 se prezinta tardiv la medic, prezentand complicatii majore, printre care neuropatie diabetica, nefropatie diabetica, ulceratii, gangrene.

Sesiunea de Picior Diabetic a fost sustinuta de unii dintre cei mai renumiti specialisti din domeniul podiatriei si din arii conexe din strainatate (Dr. Frank Bowling, Dr. Vilma Urbancic-Rovan, Dr. Stefan Lorincz) si din Romania (Dr. Paula Loredana Pavel, Dr. Mihai Creteanu jr., sef lucr. dr. Raluca Popescu).

Manifestarea a avut loc in contextul Saptamanii Neuropatiei Diabetice, care se desfasoara in acest an sub egida Asociatiei de Podiatrie in perioada 17-26 octombrie 2016 in 25 de orase, eveniment la care sunt asteptati peste 1.000 de participanti.

Articolul precedentStudiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos
Articolul următorStudiu: Nivelul cortizolului din firele de par ale femeilor care fac tratament FIV poate prezice sansele de reusita a sarcinii