Primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2: Un bărbat de 59 de ani din Mexic

0
544

Un prim caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost înregistrat în Mexic, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Acesta este primul caz uman de infecţie confirmat de laborator cu virusul gripal A(H5N2)”, a subliniat OMS într-un buletin epidemiologic, relatează AFP, citată de Agerpres.

Tulpina H5N2 este diferită de cea (H5N1) legată de actuala epidemie înregistrată la vaci în Statele Unite şi pentru care au fost raportate trei cazuri la oameni.

În vârstă de 59 de ani, persoana a decedat la 24 aprilie într-un institut de specialitate din capitala mexicană la câteva ore după ce fusese spitalizată, a indicat sursa citată. Ministerul Sănătăţii din Mexic a precizat că este vorba de un bărbat.

Pacientul a prezentat febră, dificultăţi de respiraţie, diaree, greaţă şi stare generală de rău pe 17 aprilie, a indicat OMS, care a fost sesizată în legătură cu acest caz pe 23 mai.

Persoana nu a avut „niciun contact” cunoscut cu păsări de curte sau alte animale, dar avea deja numeroase probleme de sănătate, a subliniat OMS.

Articolul precedentŞoferul ambulanţei care a accidentat un pieton, cercetat disciplinar
Articolul următorOperație în premieră la Clinica ORL a Spitalului “Marie Curie“: Cel mai mic copil din România care a primit un implant cohlear