Primarul Capitalei: E bine să facem o testare masivă cu aceste teste rapide, mai ieftine

0
216

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este de părere că ar fi bine să se facă o testare în masă a populației din București, însă costurile pentru testarea PCR ar fi mult prea ridicate, peste 100 de milioane de euro, fapt care ar împiedica acest lucru din cauza lipsei fondurilor.

Însă, propune utilizarea testelor rapide, care sunt mult mai ieftine și care ar permite o testare în masă a bucureștenilor.

”O testare PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureştiului, să testezi 2 milioane de oameni PCR, testare în masă, te costă 100 de milioane de euro pe care nu îi avem. Noile teste rapide, şi sunt două dintre ele care sunt agreate şi recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt de 10 ori mai ieftine, şi e bine să facem o testare masivă cu aceste teste ieftine. Bineînţeles, pe categorii de persoane, pe personal medical, pe personal social, pe şoferi de transport public etc, numai că ele nu sunt pe stoc”, a declarat primarul Nicușor Dan pentru un post de televiziune.

Totodată, Nicușor Dan a mai precizat pentru B1TV că Guvernul a comandat trei milioane de astfel de teste, doar că acestea nu au fost primite ca să poată să înceapă o testare în masă.

 

Articolul precedentAvansul pentru vaccinul împotriva Covid-19 a fost plătit de România
Articolul următorBulgaria impune un lockdown în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19